• Activiteiten

  Activiteiten

  Welke activiteiten organiseert de Jeugdcontactraad eigenlijk?

 • Agenda

  Agenda

  Check de agenda van de JCR voor een overzicht van de komende activiteiten.

 • Foto's

  Fotoarchief

  Neem een kijkje in het fotoarchief van de JCR

 • Nieuwsbrief

  Nieuwsarchief

  In het nieuwsbriefarchief vind je de nieuwsbrieven van de laatste tijd, handig als opzoek bent naar een opgaveformulier;)

 • Leden

  Ledenfoto JCR

Op zaterdag 4 mei om 19.00 uur vindt de Dodenherdenking plaats in Buggenum, op gezamenlijk initiatief van Heemkundevereniging Buggenum door de Eeuwen Heen en Jeugdcontactraad Buggenum. Alle kinderen, hun ouders, overige inwoners en andere belangstelleden zijn uitgenodigd voor het herdenken en eren van de oorlogsslachtoffers, en het stilstaan bij datgene wat zij voor onze vrijheid hebben betekend. In het verleden werd het graf van de Engelse militairen op het kerkhof geadopteerd door de basisschool. Vanaf vorig jaar hebben de eerdergenoemde verenigingen besloten om dit over te nemen.

Het programma is als volgt:

1.      Aanwezigen verzamelen vanaf 18.45 uur op de kerktrappen voor de St. Aldegundiskerk.

2.      Na het luiden van de kerkklokken (om 19.00 uur) houdt Ger Brouns in de kerk een kort verhaal over het leven in Buggenum tijdens de Tweede Wereldoorlog.

3.      Vervolgens wordt naar het kerkhof gelopen, waar de oorlogsslachtoffers worden herdacht.

 • Bloemleggingen bij het graf van de omgekomen Engelse militairen. Deze bloemen worden aangeboden door de Heemkundevereniging en de JCR. Daarnaast is iedereen vrij om een bloem mee te nemen. 
 • De Last Post wordt ten gehore gebracht door Hub Boesten.

4.      Afsluiting en dankwoord.

Na afloop van het officiële gedeelte, rond 19.30 uur, bestaat de mogelijkheid om foto’s van Buggenum in de oorlogstijd te bekijken in de kerk. Vrijwilligers van de heemkundevereniging zullen hier uitleg bij geven. 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd